Stránky

štvrtok 14. augusta 2014

Senzačné motýle naživo



Počas nedávnej návštevy Londýna som sa nemohol nezastaviť v Prírodovednom múzeu. Táto chýrna inštitúcia vo svojich verejných priestoroch ponúka nevšedný zážitok vidieť špičkové exponáty tej najvyššej kvality... v kombinácii s davmi návštevníkov, ktorí vám zaručia, že sa s vašim obľúbeným dinosaurom nikdy nebudete fotiť sami. O niečo útulnejšie býva na platených výstavách. Na jednu z nich viedli moje kroky.

Sensational butterflies je názov výstavy, ktorá sa už po šiesty krát vrátila pred londýnske Prírodovedné múzeum. Vo veľkom bielom stane imitujúcom svojimi klimatickými pomermi dažďový les (t.j. veľmi teplo & vlhko = dusno) poletujú stovky tropických motýľov. A vy sa môžete prechádzať medzi nimi. Zavše vám niektorý z nich sadne na rameno či na hlavu, pričom viaceré dosahujú rozpätie krídel až 10 cm. Keď si navyknete na ustavičný trepot krídel a zbystríte pozornosť, všimnete si, že po rastlinkách sa špacírujú húsenice najrôznejších tvarov. Múzejní zriadenci ich po zakuklení vyzbierajú a zavesia do presklenej vitríny. Návštevníci tak majú možnosť na vlastné oči sledovať „zrod“ motýľa!

Samotná prechádzka tropickým stanom môže trvať päť minút, ale dá sa tu stráviť aj hodina. Ak máte cestu okolo, rezervujte si hoďku a pribaľte si „päť päťdesiat“ na vstupenku. Stojí to za to. Výstava končí 14. Septembra 2014.

Malá galéria fotografií
Obrázky hovoria samé za seba. S určovaním jednotlivých druhov motýľov mám zatiaľ trochu problém, ale skúsim na tom popracovať...
















Odkazy
 

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára